Főoldal
2890 Tata, Új út 19. +36-34-587-580 javorka@javorka-tata.sulinet.hu

 

 

 

Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program
(KEHOP) pályázat

Tisztelt Látogató!

KEHOP pályázat

 

Intézményünk 2017-ben komplex épületenergetikai fejlesztést valósít meg európai uniós támogatás felhasználásával. Projektünk a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) részét képező, „Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztései” című pályázati konstrukció támogatásával valósul meg. Az Európai Unió és Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás aránya a projekt költségvetésén belül 100 százalék.

Projektünk rövid leírása

Jelen projekt tárgya a Jávorka Sándor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium üzemeltetésében levő kollégiumi épület korszerűsítése. Az épület üzemeltetési költségei a Szakképző Iskola éves költségeinek egy igen jelentős részét teszik ki. A magas üzemeltetési költségeket főleg a fűtési hőigényből származó magas gázenergia-költség és a villamos energiafogyasztás teszi ki. Ezek alapján javasolt a fűtési energiaigény csökkentése, ami az épület külső határoló felületeinek hőszigetelésével, külső nyílászáróinak cseréjével érhető el. Projektben részt vevő épület: A projekt keretein belül lehetőség nyílik az épület fenntartási költségeinek, valamint ÜHG kibocsátásának csökkentésére, mindamellett, hogy jelentős komfortérzet-növekedés is elérhető.

 A szerződött támogatás összege, annak százalékos mértéke:

97 775 914 Ft - 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma:

2018.04.01.

Megvalósulási helyszínek és műszaki tartalom:

Fejlesztendő épület neve: Jávorka Sándor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium – Kollégiumi épület

Fejlesztendő épület címe: 2890 Tata, Új út 19. (hrsz: 1240).

Megvalósuló műszaki tartalom:

Homlokzati hőszigetelés

1337 m2

Padlásfödém hőszigetelés

956 m2

Műanyag nyílászárók beépítése

416 m2

 

Intézményünk mellett számos más, az ország különböző településén működő agrár-szakképző iskola valósít meg hasonló fejlesztést. Ezekről a Földművelésügyi Minisztérium mint az intézmények fenntartója által összeállított, az alábbi linken elérhető összesítőből tájékozódhat:

http://kehop.fm.gov.hu